scheepsstoffering
li homerefscheepprijzentipslinknieuwscont
tu
Nieuws en agenda

Persbericht (de Stentor, 27 november 2012)

Harderwijk krijgt weer een matrassenfabriek

Samenwerking tussen drie lokale bedrijven

Het Harderwijkse Telstar Marine zet samen met Den Herder Bedden en Martin Doornhof Stoffering twee matrassenlijnen op de markt. Directeur Theo Meijer maakte dit afgelopen vrijdag bekend tijdens het jubileumfeest van zijn vijftig jaar geleden opgerichte bedrijf. De hoogsegment matrassen voor particulieren thuis en voor jachtbezitters zijn vanaf januari verkrijgbaar.

Telstar Marine en Martin Doornhof Stoffering uit Hierden gaan samen de productie doen. Den Herder Bedden uit Harderwijk verzorgt de verkoop en zal een gedeelte van de showroom aan de Deventerweg hiervoor inrichten. Eigenaar Esther den Herder toont zich enthousiast over de samenwerking. ‘Alledrie zijn we bedrijven die kwaliteit en service hoog in het vaandel hebben staan en we gebruiken duurzame materialen. Dat zal natuurlijk ook in onze matrassen naar voren komen. We krijgen de scheepvaart als klant erbij en gaan ons richten op jachten van mensen in Nederland en omringende landen.

Extra werkgelegenheid

’Theo Meijer spreekt de verwachting uit dat Harderwijk binnen een paar jaar weer een matrassenfabriek heeft. ‘Dit levert qua productie en verkoop extra werkgelegenheid op en Den Herder krijgt de mogelijkheid om een dealernetwerk op te zetten. Wij zijn geen slaapexpert, maar Den Herder duidelijk wel. In het verleden werkten we al eens samen. Voor sommige superjachten waar wij de stoffering voor verzorgen wilde men ook matrassen en dan deden wij een beroep op hen.’

Zowel voor binnenshuis als voor aan boord zal in het hoge segment een complete lijn aan matrassen van diverse hardheden ontwikkeld worden. Op het water gelden andere eisen dan in een woning en daarom moeten de matrassen voor de jachten aan bepaalde voorwaarden voldoen. ‘Vocht is natuurlijk een belangrijk vraagstuk,’ legt Theo Meijer uit.

Speciale ventilatielaag

‘Met het oog daarop creëren we een speciale ventilatielaag onder de matras en gebruiken we anti-schimmel materiaal. Natuurlijk zijn ze brandvertragend en omdat de matrassen vaak op een plank liggen, passen we de opbouw en vormgeving aan. Omdat we heel korte lijnen kunnen hanteren zal de klant er wel bij varen. De matrassen krijgen een zeer aantrekkelijke prijs.’

Het jubilerende Telstar Marine heette tot voor kort Telstar Scheepsstoffering. Met het oog op de gestaag groeiende buitenlandse markt is echter gekozen voor een internationale bedrijfsnaam. De onderneming heeft een grote naam opgebouwd in de wereld van de superjachten. Zeventig procent van de jaarlijkse omzet komt uit deze categorie en tot de klanten behoren onder andere Bill Gates en Roman Abramovich. Telstar Marine maakt voor hen kussens en matrassen, zorgt voor de stoffering van meubilair, wanden en plafonds, of bekleedt lampenkappen, handvaten en armleuningen.

Den Herder Bedden bestaat in 2013 vijfentachtig jaar. De opa en oma van Esther den Herder zijn in 1928 begonnen met een meubelzaak in de Donkerstraat. Begin jaren vijftig veranderden haar ouders dit in een beddenspeciaalzaak. Esther den Herder en haar broer Albert namen de winkel zestien jaar geleden over. In 2002 volgde een verhuizing naar de Deventerweg. Ze kregen daar met vijftienhonderd vierkante meter een driemaal zo grote showroom. Den Herder heeft met name een regionale functie maar bedient ook klanten in de rest van het land.

Martin Doornhof is al vijftien jaar de regionale specialist voor meubel- en scheepsstoffering. De onderneming biedt totaaloplossingen voor de (her)stoffering van al het meubilair met een zeer ruime keuze aan stoffen, leer en kunstleer. Voor de scheepsstoffering in de ruimste zin van het woord richt Martin Doornhof zich op de pleziervaartuigen waarvoor ook op maat gemaakte scheepsmatrassen, inclusief  lattenbodems leverbaar zijn.

Voor nadere informatie: Den Herder Bedden 0341 – 415363

 

Agenda


 voordelen
doornhof meubelstofferingloungekussens contact